Pentru acest număr am ales un eveniment publicat în articolul din paginile 7 – 8 ale numărului 3, martie 1938 al Revistei Societății Filatelice Române sub titlul ”O Expoziție Generală la Sibiu” în care se scria:

Pentru zilele de la 24 la 30 iulie 1938 se anunță o expoziție filatelică generală la Sibiu, organizată de „Societatea filatelică Sibiu”. Obiectele de expunere vor fi împărțite în patru secțiuni:
   - colecții generale
   - colecții speciale
   - colecții de cercetare (scrutare)
   - literatură
Se vor împărți medalii, diplome și distincții onorifice. Deasemeni se va emite o carte poștală festivă și se va interveni pe lângă Direcția Generală PTT pentru punerea în serviciu a unei ștampile speciale. Expoziția fiind fixată în timpul când are loc la Sibiu și târgul anual de monstre, vizitatorii beneficiază de 50% reducere pe calea ferată.
Sprijinirea acestei expoziții generale, credem că este o datorie elementară pentru filateliștii noștri fie prin expunerile colecțiilor respective, vizitare sau în orice alt mod de a fi nenecesar.
Revista societății filatelice române, se pune cu plăcere la dispoziția ideii emise și a organizatorilor, publicând tot ce va fi necesar din partea sa, pentru reușită
Pentru orice informații, în legătură cu această expoziție, d-l Norbert Schuster, șef de birou la Primăria Municipiului Sibiu, stă la dispoziție cu plăcere.
Salutând ideea organizării expoziției, ii  uram reușită deplina, spre binele filateliei căreia îi slujim cu toții.

Revenind la anul 1938, acesta are marcat în palmares organizarea unei expoziții filatelice la Sibiu care a avut loc între 24 şi 30 iulie 1938 în Palatul Brukenthal și a fost rodul pasiunii filateliștilor sibieni în totalitate, neexistând sprijinul unor personalităţi politice la realizare.

În plus, s-a solicitat D.G.P.T.T. participarea cu un exponat din partea Muzeului P.T.T. care să ilustreze evoluţia filateliei în România şi supratipărirea unei serii de timbre româneşti cu textul EFIS (Expoziţia Filatelică Sibiu), însă ambele propuneri au fost refuzate de Poştă.

Totuși, cu ocazia expoziţiei, s-au editat mai multe materiale filatelice, printre care viniete şi cărţi poştale, iar în incinta expoziţiei a funcţionat un oficiu poştal temporar, unde se puteau aplica ştampilele speciale ale expoziţiei.